Podzimní Robinsonáda 2013 – reportáž ze závodu..

140920133603Já věděla, že to někdy musí přijít, že to štěstí na počasí nemůžeme mít věčně (my jsme ho totiž měli už 10 let zpátky a já věřím, že život plyne v sinusoidách – do kopce i z kopce… Amazing ) Loňský ročník O Mistra Ostrova byl velkým varováním!!! No a letošní počasí se rozhodlo, že nám tak trochu znepříjemní naše Ostrovanské akce – viz. LVT Lamberk I. i II….Po celonočním pršení a pro mě nepříjemném pátku třináctého (nikdy jsem nebyla pověrčivá, ale jak říkám, letošní rok je tak nějak od začátku „pokřivený“ Shocked), vypadalo sobotní ráno přímo odpudivě. Probudilo mě  bubnování silného deště do římsy… Otrávená jsem se hned šla podívat na radar – vypadalo to, že se všechna mračna z Evropy usídlila jen nad celou Moravou. Myšlenku zrušit závod jsem zavrhla po poradě s paní rozhodčí, i když ani Ivanovi se nechtělo nakládat jeho drahé „výpočetní nádobíčko“..  Dohodli jsme se, že první budou na programu zkoušky a pokud to tráva nevydrží, tak závody zrušíme v jejich průběhu.. Taky jsem si myslela, že v tom počasí dojede třeba jen polovina závodníků, ale nakonec jich to vzdalo jen pár.  Agiliťáci jsou totiž strašně otužilí a nezdolní! Grimace No nakonec to dopadlo tak, že  došlo i na avizovaný finálový běh, do kterého se týmy mohly kvalifikovat ze třech předchozích běhů (vítězové jednotlivých zkoušek + prvních 5 umístěných v bězích agility a jumping) Myslela jsem si, že to závody trochu zatraktivní a že se všichni na finálový běh podívají a povzbudí ty, co byli lepší než oni. Jsem to ale naiva! No nevadí, ti co zůstali, si to snad užili..  Bylo to napínavé, protože Lenka Pánková použila ve finálovém parkuru prvek, který vyžadoval buď samostatné provedení slalomu psem bez pomoci psovoda, nebo velmi rychlé nohy psovoda, nebo perfektně zvládnutý prvek „out“ na dálku, nebo trošku štěstí a inprovizace..Exciting Viděli jsme od každého kousek, ale bohužel v kat. large se podařilo parkur dokončit jen jedné závodnici a to zkušené Martině Wasserbauerové z Opavy.
Jinak Ostrovanům se doma dařilo tradičně skvěle a do finále jich postoupilo hned 13 z celkového počtu 27 týmů.Cry. Na finálových stupních vítězů stála Terka Buchalová s Denim na třetím místě v kat. small a Jana Šebestová s Beskou na druhém místě v kat. medium.
Byl to náročný den, který sice špatně začal, ale končil pozitivně. Trávník vydržel – je vidět, že už má kvalitní základ.. Nikomu se nic nestalo, i když nějaký pád jsme také mohli vidět.. Ostrovanský stůl opět přetékal dobrotami a i když jsme na závěrečné „áftrpárty“ zůstali jen v hodně malém počtu, tak jsme si mohli zase udělat čárku za další vydařenou akci!
Moc děkujeme sponzorům za  jejich příspěvky pro vítěze jednotlivých soutěží, hlavně Brněnka-maloobchodní síť a tím manželům Liškovým, manželům Homolovým za výborná vína (ochutnali jsme je i na závěrečném posezení Big Smile), panu Killingerovi a internetovému Zverimexu za hračky a výborné pamlsky pro psy a také Danči Zemanové, která také přispěla cenami pro vítěze.
Děkujeme Lence Pánkové za pěkné parkury, za posuzování a za dobrou náladu, která ji neopouští ani v lijáku! Big Smile
Děkuji Ivanovi a Momo za opět bezchybné zpracování výsledků i v nepříznivých klimatických podmínkách!Victory.
Děkuji mé mamince za obsluhu kantýny-také to tentokrát neměla jednoduché. Děkuji Radaně a Dudynovi za pomoc kdykoliv a kdekoliv je potřeba! Big Smile A v neposlední řadě poděkování i všem Ostrovanům za jejich výsledky a samozřejmě i pomoc při organizaci a za dobroty na stole!
No a nezbývá než doufat, že jsme si to špatné počasí pro letošek už vybrali, sinusoida začne zase stoupat, a na Mistra Ostrova přijde to pravé babí léto!!!! Cry

Tentokrát nemáme žádnou velkou fotoreportáž, protože Svaťka měla doma jiné povinnosti a nikomu se v dešti nechtělo vytahovat drahé fotoaparáty… Takže alspoň pár fotek z mobilu, které nafotil Dudyn.
Výsledky akce!
Martina

[slideshow id=33]