Double Ostrov Cup – dvojzkoušky hoopers – reportáž z akce…

Ve velmi mrazivém aprílovém počasí se v sobotu 2.4.2022 uskutečnily na Ostrově dvojzkoušky hoopers. (jen na vysvětlenou: aby tým úspěšně absolvoval zkoušky, musí pes odběhnout dvě tratě a součet bodů za tyto dva běhy rozhoduje o tom, jestli je zkouška splněna, nebo ne.. viz. soutěžní řád. účastníci našich zkoušek měly tedy 2 šance na získání zkoušky 🙂 ).

Na startu bylo 37 týmů v kat. H0 (nejnižší), 11 týmů v kat. H1 a 2 týmy v kat. H2. Přijeli k nám dokonce i zahraniční účastníci z Maďarska a dovezli sebou i nejmladší závodnici akci – šestiletou Nelli. 🙂 Když si prohlížela trať, tak jsem si myslela, že je jen doprovod maminky, a jaké bylo překvapení, když si stoupla na start. 🙂
Našim Ostrovanům, trénujících pod vedením Hanky Frimmelové ,se velmi dařilo a odváželi si domů splněné zkoušky. A někteří z nich se už hned na příští akci Hoopers klubu mohou směle přihlásit do vyšší kategorie.
Moc jim všem gratuluji a ať se jim daří i dál.
A znovu a znovu děkuji všem sponzorům těchto zkoušek: Svatavě Liškové, Vlaďce Homolové, Dorce Anderlové a společnosti Canvit a Barking heats .
A také děkujeme za teplo do žaludků Olze Vaverkové, která pro ně uvařila výbornou gulášovou polévku! 🙂
Akci posuzovala naše paní rozhodčí Hana Frimmelová (H0 a H1) a Miroslava Jourová (H2) – děkujeme za pohodový přístup v nepříjemných teplotních podmínkách! 🙂
Těžká práce tentokrát čekala i naše „výpočetní středisko“ a smekáme i před Ivanem Golkou a Ivou Momirovovou.
A samozřejmě poděkování patří všem, kteří se na akci organizačně podíleli a neváhali obětovat svůj volný čas, aby zkoušky proběhly ke spokojenosti všech.
Foto z akce od Svatava Lišková
Výsledky z akce